Onze showroom is vandaag van 08:00 tot 17:00 geopend!

Gashaard

Er zijn vele soorten haarden en kachels op de markt te verkrijgen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een gashaard vanwege zijn gemak en comfort. Zo is er namelijk geen brandstof nodig, dus het slepen van hout of pellets is hiermee verleden tijd. Daarnaast is er geen bak met as of andere afvalstoffen die regelmatig geleegd hoeft te worden. Ook de kwaliteit van gashaarden zijn met de tijd aanzienlijk verbeterd en zijn bijna niet meer van een echte houthaard te onderscheiden. Heeft u geen zin om regelmatig houtblokken op het vuur te leggen en kiest u het liefst voor gemak? Wellicht is een gashaard dan wat voor u!

Wat is een gashaard?

Een gashaard is een vrijstaand apparaat dat warmte produceert door het verbranden van aardgas. Aardgas is dus vanzelfsprekend de brandstof bij dit soort haarden.

Faber Matrix 450 650 3 gashaard

Verschillende soorten en maten

Gashaarden zijn tegenwoordig in vele soorten en maten te verkrijgen. Van moderne designs tot de klassieke variant en alles daar tussenin. Daarnaast kan er gekozen worden tussen open haarden, gesloten haarden, inbouwhaarden, inzethaarden en nog heel veel meer. Voornamelijk de inzet-, vrijstaande haarden en de inbouwhaarden zijn populair. Het grote verschil tussen een inbouwhaard en een inzethaard is dat de inbouwhaard vaak wordt geplaatst in een nieuwe muur of schouw. Dit geldt niet voor de inzethaard. Deze wordt vaak in een bestaande situatie geplaatst. Dit maakt het gemakkelijker om een inzethaard te plaatsen. Een vrijstaande gashaard kan in principe overal geplaatst worden.

Gashaard Bellfires Room Divider Large

Gashaard Bellfires Smart Bell Gashaard Bellfires Free Bell

Verbrandingssystemen bij gashaarden

Naast het soort gashaard, kan er ook onderscheid gemaakt worden tussen verschillende verbrandingssystemen, namelijk een open en gesloten verbrandingssysteem. Er kan worden gesproken van een open verbrandingssysteem wanneer de lucht voor de verbranding direct uit de omringende ruimte wordt gehaald. Het nadeel is dat het rendement bij een open verbrandingssysteem aan de lage kant is. Bij een gesloten verbrandingssysteem wordt de haard aangesloten op een afvoer met twee kanalen, waarbij de binnenste pijp de rookgassen afvoert en de buitenste pijp de zuurstof aanvoert. Het voordeel van dit verbrandingssysteem is de veiligheid en het hoge rendement. Daarnaast zijn een rookgasventilator en een bestaande schoorsteen niet per se nodig.

Het verbrandingssysteem van een gashaard

Wat is het verbruik van een gashaard?

Nadat u een gashaard heeft aangeschaft, krijgt u te maken met de kosten van het verbruik. Deze kosten ziet u terug op uw energierekening en daar wilt u niet door verrast worden. Helaas is het lastig om te zeggen wat de verbruikskosten van de gashaard zullen zijn, omdat deze afhankelijk zijn van een aantal factoren, zoals het vermogen van uw haard, uw stookgedrag en de mate waarin uw woning is geïsoleerd.

Bent u geïnteresseerd geworden in een gashaard? Kom dan naar onze showroom, waar wij u graag, terwijl u geniet van het vlammenspel van diverse haarden, persoonlijk advies geven.

Maak een afspraak
met één van onze medewerkers

Laat u inspireren en adviseren in onze luxe showroom in Apeldoorn waar vele haarden kachels brandend staan opgesteld.

Arne Lubbers
Productspecialist
Tel: (055) 8200 280

Bezoek onze showroom

Het Dru assortiment is enorm uitgebreid, naast hun eigen gas- en houtkachels zijn ze ook nog eens importeur van het merk Spartherm.

Onze showroom